16 Ocak 2014 Perşembe

BOL SU İÇMENİN VÜCUTTAN ZEHİR ATIMINA ETKİSİ

Zehir atımı idrar yoluyla olmaktaymış...

“Vücuttaki toksinlerden kurtulmak için ne yapmalı?

Toksinler vücuttan, terle, idrarla ve dışkıyla yani sıvı yoluyla atılır.
Vücutta biriken toksinlerden kurtulmak, vücuda sağlık ve zindelik verir. Kilo vermeyi kolaylaştırır.

Toksinlerden arınmak için, kolon hidroterapi, egzersiz, sauna, masaj, detoks banyosu yapmak, beslenmeye dikkat etmek ve bol su içmek gerekir.

Toksinlerden arınmanın en etkili yolu tedavi edici özelliği olan vücut bakımlarıdır. Bunun iki amacı var: İlki, toksinleri vücudunuzdan hızlıca atmak. İkincisi, kendinizle ilgilenmenin önemini kavramak

Su İçmek:
Besinlerin vücuda dağıtılmasına yardımcı olur; kan ve diğer sıvıların vücutta dolaşmasını sağlar; iç ısıyı kontrol eder; istenmeyen artık maddeleri, yağı ve toksinleri dışarı atar. Su, hücreleri temizler, besler ve yağlar.

Böbreklerimiz, biz uyurken bile çalışan bir detoks organımızdır. Bağırsaklardan kanımıza bir şekilde geçmiş toksinleri ve tüm vücudumuzdaki hücrelerin metabolik artıklarını temizler. Adeta kanımızı süzerler.

Sabah aç karna ve gün içerisinde bol bol su içerek böbrek yoluyla atılan toksin miktarını artırabilirsiniz.

Normal fizyolojide bir kişinin ‘bol su içmesi’ demek günde 1,5-2 litre su demektir. Gün içerisinde, özellikle öğün aralarında böbrekleri çalıştıran bitkisel çaylardan birer fincan içmek size birçok fayda sağlayacaktır. Bunların en etkili ve en masumları, kiraz ve maydanoz sapı, mısır püskülü, rezene, ısırgan yaprağı ve kekiktir.

‘Bitkidir zararı yoktur’ deyip her duyduğunuz bitkinin çayını sakın içmeyin, birçok bitki bu çok önemli detoks organımıza zarar verir.
Sabah, kahvaltıdan önce detoks etkisi olan meyvelerin suyunu yavaş yavaş yudumlayarak içmek, daha henüz o gün toksin almadan, bir gün öncesinden kalan toksinlerin atılmasını sağlar.

Ter yoluyla kaybedilen sıvının hemen su veya maden suyuyla yerine konması da toksin atmanın bir parçasıdır.” http://www.vehayat.com/saglik/toksinler-vucuttan-hangi-yollarla-atilir.html

“Böbrekteki zehirlerin boşaltılması için en uygun zaman sabah 5 ile 7 arasıdır. Sabahleyin zehirler böbrekte biriktiği için sabah bir bardak su içilmesi tavsiye edilir.” http://turkish.cri.cn/794/2009/11/09/1s120982.htm


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder