12 Ocak 2014 Pazar

PORTAKAL KABUKLARINI DEĞERLENDİRMEK İÇİN YAPILABİLECEKLER

Portakal ve nar kabuklarını değerlendirmek için yapılabilecekler; 

"
1. Kek yapımı dışında minik minik doğrayıp kurutup çay kavanozuna karıştırabilirsiniz.

2. Veya ayrı bir kavanozda saklayarak,siyah veya bitki çaylarınıza birkaç tane eklersiniz.Çaya nefis bir aroma katıyor.(limon kabuğu da olur)

3. Kurutma dışında kabukları minik minik doğrayıp,tek kullanımlık olarak streç'e sarıp dolabınızın dondurucu kısmında saklayıp,kek pasta gibi veya istediğiniz yerlerde kullanabilirsiniz.

4. Ayrıca buzluk kalıplarına portakal veya limonun kabuğunu hatta meyveleriyle minik minik kestiğiniz parçaları paylaştırıp,üzerini suyla doldurarak buzdolabınızın dondurucu bölümünde dondurup,meyveli buzlar hazırlayabilirsiniz.Meyveli buzları buzdolabı poşetine doldurarak biriktirip yine dondurucuda saklayın.
Cam bir sürahiyi meyveli buzla doldurup üzerini suyla veya sevdiğiniz meyve suyuyla doldurarak.İçinde hiç bir katkı olmayan nefis doğal aromalı içecek hazırlayabilirsiniz.Meyveli buzları sadece portakalla değil istediğiniz meyveyle hazırlayabilirsiniz." Seval Koyuncu www.lezzetyağmuru.blogspot.com

Çözümüm:

1) Portakal kabuklarını rondo ile öğüttükten sonra salatalarda uygun miktarda kullanmak.

2) Öğüttüğüm portakal kabukları malzemesine ilave ettiklerim:
Nar parçaları / süt / yoğurt / yulaf ezmesi.

Nar kabukları için çözüm: http://www.hurriyetaile.com/saglikli-yasam/genel-saglik/narin-kabugu-suyundan-daha-faydali_40021.html?utm_source=eposta&utm_medium=haftalikbulten-220114&utm_campaign=ana_haber



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder