23 Ocak 2014 Perşembe

TELEFON OPERATÖRLERİNİN BİR HAKSIZ KAZANCI DEĞİL Mİ?


Her ayın 15i telefon operatörüm X'de fatura tarihi 
başlangıcıdır. 

17 Aralık itibariyle başka bir operatöre geçince telefon görüşmelerimi başka bir operatör  üzerinden yapıyorum. 

Operatör X  buna rağmen 1 aylık dönem için ... tl faturayı sms ile gönderdi. Bu durumda aboneden haksız kazanç elde edilmiyor mu?

Başka bir operatöre geçtikten sonra, eski operatörün, aboneden fatura tarihinden sadece hattın görüşmeye kapatıldığı gün sayısına tekabül eden bedeli alması için gerekli mevzuat değişikliği yapılmalıdır.  

-------------------------
Operatörden 25.1.2014 tarihinde gelen mail:

Sayın .....

... numaralı hattıız üzerinden iletmiş olduğunuz mailinize istinaden yapılan kontrollerde, hattınızın 17/12/2013 tarihinde farklı operatöre taşınmış olduğu görülmektedir.

Hattınızın fatura kesim tarihinin her ayın 15. günü olması sebebiyle, 16/12/2013 tarihinde yeni fatura döneminizin başlamış olduğunu iletmek isteriz.

Sabit ücret içeren tarifelerde, fatura kesim tarihiniz itibariyle anlık olarak, sabit ücretinizin tamamı faturanıza eklenmektedir. Bu nedenle, tarafınıza içerisinde bulunmuş olduğunuz son döneme ait son faturanuız çıkmış olup, ücretlendirmeye yönelik sorun bulunmamaktadır.

Mevcut durumda hattınız iptal konumdadır.

... İnternet sitemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
------------------------------------------

Bu maile cevabım:

Nasıl bir anlayıştır ki, esnemiyorsunuz ve 28 gün kullanmadığım telefonun (sizce) masrafını bana rücu edebiliyorsunuz. Size ne diyeyim bilmem ki... Bana mevzuattan hiç bahsetmeyin. 1) Yaptığınız adalet mi, sorun kendinize... 2) Ayrıca kişinin kullanmadığı hattı fatura etmekle insana saygısızlık ettiğinizin farkında mısınız?
--------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder